KOHALIK VAADE. Kallis NATO, armas Venemaa (3)

Michal Magušin
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Slovakkia valitsuserakonna Slovaki Rahvusliku Partei (SNS) juht Andrej Danko on külastanud lühikese ajaga kaks korda Venemaa riigiduumat.
Slovakkia valitsuserakonna Slovaki Rahvusliku Partei (SNS) juht Andrej Danko on külastanud lühikese ajaga kaks korda Venemaa riigiduumat. Foto: Zane Bitere/LETA/Scanpix

Kuigi Slovakkia poliitikute hinnangul möödus hiljutine NATO tippkohtumine edukalt ja riik näib olevat usaldusväärne NATO liige, on märgata mõningaid Venemaa-meelseid märke, mille osas ülejäänud Euroopa peaks olema tähelepanelik.

Suurem osa Brüsselis NATO tippkohtumisel käinud Slovakkia ametnikke on seisukohal, et pärast sellenädalasi arutelusid on NATO valmis märksa paremini välisohtudele vastu astuma. Samuti oli tippkohtumine nende arvates suhteliselt edukas selles osas, mis puudutab üksteisemõistmist Ameerika Ühendriikide ja Euroopa Liidu maade vahel laiemalt.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles