KOHALIK VAADE. Kreeklased ei saa üle ega ümber tülist Türgiga

Vassilis Nedos
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka peaminister Aléxis Tsípras (vasakul) ja Türgi president Recep Tayyip Erdoğan on NATOs partnerid, kuid pinev olukord Egeuse merel ei lase neil teineteist päriselt usaldada.
Kreeka peaminister Aléxis Tsípras (vasakul) ja Türgi president Recep Tayyip Erdoğan on NATOs partnerid, kuid pinev olukord Egeuse merel ei lase neil teineteist päriselt usaldada. Foto: Reuters/ScanPix

Brüsselis toimunud NATO tippkohtumise eelõhtul pidasid Kreeka ametnikud maha järjekordse koosoleku, et valmistada ette päevakava, kuid nende pingutused leida midagi, mis poleks keerelnud Türgi ümber, osutusid ikkagi viljatuks.

Türgi-kesksus paistis silma ka Kreeka peaministri Aléxis Tsíprase kohtumistest. Kõige olulisim neist oli kokkusaamine teist korda ametisse kinnitatud Türgi presidendi Recep Tayyip Erdoğaniga. Isegi kõik laiemad teemad, millest Tsípras ja Erdoğan rääkisid, olid ikkagi kuidagi seotud kahe riigi probleemide ja vaidlustega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles