Kreml tühistas opositsiooniliidri reisikeelu

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Boriss Nemtsov.
Boriss Nemtsov. Foto: SCANPIX

Vene võimud tühistasid kahele opositsiooniaktivistile kehtestatud väljasõidukeelu pärast seda, kui Euroopa Parlament selle teravalt hukka mõistis.

Endise asepeaministri ja praeguse opositsiooniliidri Boris Nemtsovi ning tema liitlase Vladimir Milovi sõnul said nad riigist väljasõidukeelu kohta teada eile telefonitsi, kui osalesid Strasbourgis toimunud inimõigusi käsitleval kohtumisel, vahendas uudistevõrk AFP.

Kuuekuuline keeld, mis on seotud Nemtsovi Vladimir Putinit käsitleva raamatuga «Putin. Tulemused. 10 aastat.», pidi hakkama kehtima kohe, kui mõlemad mehed tagasi kodumaale naasevad.

«See on esmakordne juhtum nõukogudejärgse Venemaa ajaloos, kui inimesel keelatakse reisimine poliitilistel põhjustel,» kommenteeris Nemtsov päevalehele Kommersant.

Venemaa välisministeerium reageeris europarlamendi tugevale avaldusele järsult, süüdistades ühendust riigi siseasjadesse sekkumises. Hiljem otsustasid Vene võimud siiski väljasõidukeelu tühistada, väites, et taolist korraldust pole välja antud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles