Eesti annab tormides lõhutud Haiti koolidele pool miljonit krooni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AP / Scanpix

Välisministeerium annab ÜRO Lastefondi kaudu troopilistes tormides kannatada saanud Haiti koolide taastamiseks ja ajutiste õppehoonete ehitamiseks 500 000 krooni.

Välisministeeriumi pressitalituse teatel pole suures vaesuses vaevleval Haitil endal võimalik koole taastada.

Välisminister Urmas Paet ütles, et Eestil on võimalus anda oma panus Haiti haridusvaldkonna valulise olukorra leevendamiseks ning seeläbi aidata kaasa ka riigi üldisemasse ülesehitusse.

Tänavu augustis ja septembris raputasid Haitit neli järjestikust troopilist tormi Fay, Gustav, Hanna ja Ike, mis põhjustasid riigi ühe raskeima looduskatastroofi Haiti ajaloos. Selle tagajärjel hukkus 700 ja sai kannatada 800 000 inimest. Samuti on tuhanded hooned varemetes, peaaegu kogu viljasaak hävinenud, tootmise infrastruktuurid raskesti kannatada saanud ja ühendusteed purustatud. Kahjude kogusumma võib küündida üle 12 miljardi krooni.

Tänavu on Eesti välisministeeriumi arengu- ja humanitaarabivahendite maht 60 miljonit krooni, teatas välisministeeriumi pressitalitus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles