Briti peaminister: nuhkimisskandaali avalikku juurdlust juhib kohtunik

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti peainister David Cameron tänasel pressikonverentsil.
Briti peainister David Cameron tänasel pressikonverentsil. Foto: SCANPIX

Suurbritannias ilmsiks tulnud laialdane nuhkimisskandaal läheb Briti peaministri David Cameroni sõnul avaliku juurdluse alla.

News of the Worldi päevalehes aastaid toimunud telefonihäkkimise juurdlust asub uurima kohtunik, vahendab BBC.

News International meediakontsern teatas eile õhtul News of the World päevalehe sulgemisest seoses uute ilmsiks tulnud asjaoludega. 168 aastat tagasi ilmuma hakanud tabloid annab viimase numbri välja pühapäeval.

Tabloidi ajakirjanikud häkkisid kuritegude ohvrite, kuulsuste ja poliitikute telefonidesse ning politsei on kindlaks teinud 4000 võimalikku sihtmärki.

2007. jaanuaris mõisteti muuhulgas sarnases kuriteos süüdi tabloidi kuningliku perekonna uudiste toimetaja Clive Goodman ja eradetektiiv Glenn Mulcaire, kes plaanisid häälsõnumite jälgimist kuningapere abitöötajate telefonides.

Tabloidi töötajad olid sulgemisuudisest šokeeritud. Tabloidi poliitikatoimetaja David Wooding lisas, et mõne üksiku inimese tegevuse pärast kaotab töö 200 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles