Ligi 50 last jäid mootorlaeva Bulgaria muusikasaali lõksu

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
1955. aastal valmistatud mootorlaev Bulgaria.
1955. aastal valmistatud mootorlaev Bulgaria. Foto: SCANPIX

Tatarstanis Volga jõel eile uppunud mootorlaeva Bulgaria muusikasaali jäi õnnetuse ajal lõksu ligi 50 last.

Eriolukordade ministeerium avalikustas täna reisijate nimekirja, milles oli 199 kodanikku. Selle järgi oli lapsi kokku 59, vahendas RIA Novosti.

Laevas viibis 36 last, kel polnud passi ja kes olid kantud reisijate nimekirja ühe ja sama sünnikuupäevaga 30. detsember 1999.

Riikliku tuletõrjeameti infoosakonna ülem Tatarstanis Marat Rahmatullin rääkis, et umbes 50 last võis õnnetuse ajal viibida muusikasaalis. «Olemasoleva informatsiooni järgi oli muusikasaalis üritus, katastroofi ajal võis seal viibida kuni 50 last,» selgitas ta.

Allikas lisas, et tuukrid pole muusikasaalini jõudnud. Varem on teatatud, et tuukrid nägid surnukehi näiteks restoranis.

«Vaevalt, et kõik surnukehad jäid laeva, nagu näitab praktika, hakkavad kehad pinnale kerkima seitsmendal päeval,» lisas Rahmatullin.

Tatarstani president Rustam Minnihanov rääkis, et lisaks õnnetuse põhjuste välja selgitamisele kontrollitakse pealtnägija väiteid, mille järgi sõitis merehädalistest peatumata mööda kaks laeva.
Üks laevadest oli väidetavalt praam ja teine mingisugune naftatanker.

Tatarstani ametivõimud otsustasid kuulutada homse päeva traagilise õnnetuse tõttu leinapäevaks. Minnihanovi kinnitusel osutab riik abi matuste korraldamisel, ohvrite peresid aidatakse ka materiaalselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles