Ohvrite arv Küprose plahvatuses kerkis 17ni

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lõuna-Küprosel Zygi küla lähistel asuva Evangelos Florakise mereväebaasi laskemoonalao plahvatuse tulemusel sai viimastel andmetel surma 17 inimest, tööstusminister nimetas juhtunut «piibelliku ulatusega tragöödiaks».

Uudisteagentuuride andmetel on ohvrite seas nii tuletõrjujaid kui sõjaväelasi. Õnnetuse ajal viibis baasis umbes 200 sõjaväelast.

Ametivõimud ei välista, et plahvatusi võib veel tulla.

Kaitseministeeriumi pressiesindaja kinnitas kohalikule raadiole antud intervjuus inimeste hukkumist, kuid täpseid numbreid ei öelnud.

Raadio teatel sai viga 30 inimest.

Tööstusminister Antonis Paschalides ütles raadiole, et tegemist oli «piibelliku ulatusega tragöödiaga».

Tegemist on rahuaja tõsiseima militaarõnnetusega saare ajaloos.

Tuletõrjebrigaad sai väljakutse kell 4.24 kohaliku aja järgi, plahvatused said alguse kell 5.50.
Samas piirkonnas põleb ka võsa, ametnike oletusel sai see alguse mereväebaasis juhtunud plahvatusest, vahendas AP.

Saare suurim Vasiliko elektrijaam on sama hästi kui maatasa ja seetõttu tekkis laiaulatuslik elektrikatkestus, mis võib kesta kuid.

Siseminister Neoklis Sylikiotis rääkis CNA-le, et mereväebaasist idas asuv Mari küla on saanud suuri kahjusid ja peaaegu kõik majad on maatasa.

Küprose parlamendi spiiker Yiannakis Omirou, kes on endine kaitseminister, rääkis meediale, et tohutu plahvatuse tulemusel pole laskemoonalaost jälgegi alles.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles