Prantsusmaal vahistati arvatav ETA sõjaline juht

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Prantsusmaa siseministeeriumi kinnitusel vahistasid julgeolekujõud riigi kaguosas Baskimaa peamise sissirühmituse ETA arvatava sõjalise juhi Garikoitz Aspiazu.

Siseminister Michèle Alliot-Marie sõnul vahistasid Prantsuse võimud koostöös Hispaania julgeolekujõududega avalikkusele rohkem tuntud Txeroki ööl vastu tänast Prantsusmaa Püreneedes, vahendas Reuters.

Alliot kinnitusel kahtlustatakse Txerokit eelmise aasta detsembris Prantsusmaa lõunaosas toimunud kahe Hispaania politseiniku mõrvas. Hispaania võimud seostavad Txerokit aga kaks aastat tagasi Madridi lennujaamas toimunud pommiplahvatusega, milles hukkus samuti kaks inimest.

Euroopa Liidu eesistujamaa Prantsusmaa presidendi Nicolas Sarkozy hinnangul näitab «vahistamine veelkord Prantsusmaa politsei ja sandarmite resoluutset pühendumust võitluses terrorismi vastu ning on suurepärane näide Prantsusmaa ja Hispaania vahelisest koostööst Baski terrorismi vastu».

Hispaania peaministri Jose Luis Zapatero hinnangul on Txeroki tabamine otsustav löök baski mässulistele. 40-aastase relvakampaania jooksul on Baski separatistide rünnakutes hukkunud rohkem kui 820 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles