Bērziņš: külastan Ilvest kui õpilane

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus Läti president Andris Bērziņš ning endine president Valdis Zatlers.
Uus Läti president Andris Bērziņš ning endine president Valdis Zatlers. Foto: SCANPIX

Läti uus president Andris Bērziņš kinnitas, et külastab Eesti presidenti Toomas Hendrik Ilvest kui õpilane.

«Lähen härra Ilvese juurde kui õpilane, kes on valmis kõike õppima,» ütles Bērziņš, intervjuus Läti raadiole. Bērziņši visiit Eestisse on tema ametiaja esimene ametlik välisvisiit.

«Ta [Ilves] on olnud korduvalt välisminister ja kui ma ei eksi, siis Eesti president aastast 2006. Pean olema tark õpilane ja õppima temalt nii palju kui võimalik,» sõnas Bērziņš.

Vastates küsimusele, mille osas võiks Läti Eestist eeskuju võtta, tõi Bērziņš välja parteide rahastamise. «Kunagi ei saa kõike kopeerida. Ajalooliselt oleme sattunud erinevatesse olukordadesse,» nentis Bērziņš.

Bērziņš tuleb Eestisse visiidile teisipäeval, tegemist on tema esimese visiidiga Läti riigipeana.

Läti vastne riigipea kohtub teisipäeval president Toomas Hendrik Ilvese, peaminister Andrus Ansipi ja riigikogu esimese aseesimehe Laine Randjärvega. Kohtumistel arutatakse Eesti-Läti suhteid ja regionaalse koostöö võimalusi, Läänemere strateegiat, energia ja transpordivaldkonna küsimusi.

President Bērziņš asetab pärja Vabadussõja võidusamba jalamile.

Tegemist on reedel ametisse nimetatud Läti uue riigipea esimese välisvisiidiga.

Läti president Andris Bērziņš andis reede hommikul parlamendis ametivande. Parlament valis Roheliste ja Talurahva Liitu esindava seimisaadiku ja ekspankuri uueks riigipeaks 2. juunil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles