Politkovskaja mõrvaprotsess jäeti avalikuks

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Moskva ringkonna sõjaväekohus otsustas täna, et protsess nelja mehe üle, keda kahtlustatakse seotuses tuntud ajakirjaniku Anna Politkovskaja mõrvaga, toimub avalikult.

 

Kohtunik lükkas tagasi prokuröride taotluse viia protsess suletud uste taha. Samas hoiatas ta, et kui kohtumõistjatele hakatakse avaldama survet, siis istung suletakse, vahendasid AFP.

Politkovskaja kahe aasta taguse tapmisega seoses on kohtu all endine julgeolekuagent Pavel Rjaguzov, miilitsatöötaja  Sergei Hadžikurbanov ning tšetšeeni vennad Džabrail ja Ibragim Mahmudov.

Kedagi neist otseses mõrva toimepanemises ei süüdistata, sest uurijate väitel pani veretöö toime Mahmudovite kolmas vend Rustan, samuti pole ühtki isikut mainitud palgamõrva tellijana. BBC andmetel pole päris selge veel seegi, milles täpselt süüdistatakse kohtu ette toodud mehi. Seda ei osanud öelda isegi kohtu pressiesindaja.

Politkovskaja pere esindajad kartsid varem, et kuna üks süüdistatavatest on endine FSB julgeolekuteenistuse töötaja, siis tahavad võimud üksikasju varjata ning mõista kohut suletud uste taga. Kriitikud on juba alanud protsessi jõudnud nimetada farsiks, mille käigus tõde ei loodetagi välja selgitada.

 

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles