Bulgaria ülestõstmise operatsioon algab sel laupäeval

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mootorlaevalt Bulgaria pärit päästeparved Volga jõe kaldal.
Mootorlaevalt Bulgaria pärit päästeparved Volga jõe kaldal. Foto: SCANPIX

Tatarstanis Volga jõe põhjas lebava mootorlaeva Bulgria ülestõstmise operatsioon algab Vene eriolukordade ministri Sergei Šoigu sõnul sel laupäeval.

«16. kuupäeval ja kell 17, just sellest momendist peame alustama laeva ülestõstmise töödega. Kehtestatakse jäik ja arusaadav valvegraafik,» rääkis minister RIA Novosti vahendusel.

Šoigu nõudmisel peab iga konkreetse töölõigu eest vastutama kindel inimene.

Tänasel erikoosolekul sai teatavaks, et laeva ülestõstmise projekti teinud Peterburi teadusliku uurimisinstituudi spetsialistid sõidavad täna õnnetuspaigale, et hakata seal koordineerima operatsiooni ettevalmistustöid.

Laeva uppumispaigale on teel kaks erikraanat, neist üks Moskvast ja teine Volgogradist. Sündmuspaika peaksid nad jõudma nelja-viie päeva pärast.

Aastal 1955 valminud kahetekiline Bulgaria läks mõne minutiga põhja pühapäeval. Selle pardal oli tõenäoliselt 209 inimest, eluga pääses 79.

Laev oli kahepäevasel kruiisil marsruudil Kaasan-Bolgar-Kaasan.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles