Usakovs: Läti erakondi võib tabada ebameeldiv üllatus

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riia linnapea Nils Ušakovs.
Riia linnapea Nils Ušakovs. Foto: SCANPIX

Koosmeele Keskuse ridadesse kuuluva Riia linnapea Nils Usakovsi hinnangul võivad Läti erakondi pärast eeldatavaid parlamendivalimisi tabada ebameeldivad üllatused.

Usakovs ütles täna hommikul uudistekanalile LNT antud usutluses, et erakorralistel parlamendivalimistel võib kõikide erakondade toetus jääda loodetust madalamaks, vahendas lõunanaabrite uudistevõrk LETA.

23. juulil hääletavad lätlased selle üle, kas toetada ametist lahkunud presidendi Valdis Zatlersi otsust parlament laiali saata. Vaatlejad peavad kõige tõenäolisemakas, et seim saadetakse laiali ning sügisel toimuvad erakorralised valimised.

Peamiselt venekeelse elanikkonna huve esindavasse Koosmeele Keskusesse kuuluv Usakovs ei soovinud spekuleerida, kui palju kohti mõni erakond uues parlamendis võiks saada. Küll aga leidis ta, et erakonnad ei tohiks anda uusi valimislubadusi, vaid peaksid valijatele selgitama seni tehtud tööd.

Usakovs pidas tõenäoliseks, et peaministri Valdis Dombrovskise ümber koondunud paremtsentristliku valimisliidu Ühtsus toetus võib oluliselt väheneda ja seda peamiselt seetõttu, et Zatlers otsustas luua uue erakonna – Reformipartei. Samas ei pidanud Usakovs tõenäoliseks, et uue poliitilise jõuga liitub 10 000 inimest, nagu Zatlers loodab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles