Sudaani ootavad ees muudatused

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sudaani president Omar al-Bashir
Sudaani president Omar al-Bashir Foto: SCANPIX

Sudaani president Omar al-Bashir teatas, et riiki ootab pärast Lõuna-Sudaani eraldumist ees uute majanduslike meetmete kasutuselevõtt, vahendab BBC.

Suurem osa Sudaani naftavarudest asub lõunas. Seevastu enamus naftajuhtmetest on suunatud Punase mere ääres asuvatesse Sudaani sadamatesse. Kaks riiki ei ole omavahel siiani kokkuleppele jõudnud, kuidas naftast saadavaid tulusid jagada.

Reutersi andmetel on Sudaani tabanud välisvaluuta nappus ning kõrge inflatsioon. Al-Bashir tutvustas parlamendiliikmetele kolmeaastast «hädaabi programmi», mille üheks osaks saab uue valuuta väljastamine.

Samuti lubas president vabamat ühiskonda, kus inimesed ei peaks oma poliitilisi vaateid avaldades kartma arreteerimist. Muuhulgas ootab Sudaani ees ka uue põhiseaduse loomine, mille vastuvõtmiseks vajalikud kõnelused peagi algavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles