Bulgariast peatumata möödunud laevade kapteneid ähvardab kriminaalasi

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ujuvkraana Mogutši on üks kahest kraanast, mis hakkab tõstama Bulgariat jõepõhjast üles.
Ujuvkraana Mogutši on üks kahest kraanast, mis hakkab tõstama Bulgariat jõepõhjast üles. Foto: SCANPIX

Vene föderaalse uurimiskomitee juht Aleksandr Bastrõkin andis korralduse kriminaalasja algatamise kohta kahe laeva kapteni vastu, kes ei tõtanud appi Volga jõel hätta sattunud Bulgariale.

Uurimiskomitee ametlik esindaja Vladimir Markin rääkis, et kriminaalvastutusele võtmine ähvardab ka 1955. aastal valminud laeva rentiva AgroRetšTuri peadirektorit ja Vene jõelaevade registri Kama filiaali vanemeksperti, vahendas gazeta.ru.

Mootorlaev Bulgaria, mille pardal oli 209 inimest, läks Tatarstanis põhja üleeile. Pealtnägijate kinnitusel möödus õnnetuspaigast peatumata kaks laeva.

RBK andmetel möödusid hädalistest peatumata Arbat ja puksiirlaev Dunaiski-66.

Vastavalt Vene seadustele võib hätta sattunute abistamisest keeldunud laeva kaptenit karistada kuni kaheaastase vangistusega.

Veoteenuste osutajale, kes rikub turvaeeskirju ja põhjustab seega enam kui kahe inimese hukkumise, saab süüdimõistmisel määrata 10-aastase vangistuse.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles