Soome-Rootsi-Eesti raharöövlite karistused selguvad 19. detsembril

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turu Saramäki vangla
Turu Saramäki vangla Foto: www.vankeinhoito.fi

Turu ringkonnakohus lükkab edasi lõpliku otsuse langetamise Soome-Rootsi-Eesti jõugu liikmete üle, kes on seotud Soome Panga Turu esinduse raharöövi ja Lieto rahaveoauto röövimiskatsega.  


Seniste plaanide järgi pidi otsus selguma 21. novembril, nüüd loetakse see ette 19. detsembril, vahendas

Helsingin Sanomat Online

.

«Kuigi otsus oleks reedeks teada, ei jõuta seda selleks päevaks ära tõlkida,» selgitas Turu ringkonnakohtu kohtunik Erkki Hämäläinen.

Tema sõnul on materjal vaja tõlkida vaid rootsi keelde, kuid see võtab omajagu aega, kuna materjal on niivõrd mahukas.

Lõppotsuse pikkust Hämäläinen täpselt öelda ei osanud, kuid oletas, et selle maht ulatub umbes sadakond lehekülge.

Soome Panga Turu filiaali siseõues olnud rahaveoautost varastati 2007. aasta veebruaris 1,5 miljonit eurot, mida pole seni üles leitud. Raharöövi tõttu mõistetakse kohut kaheksa mehe üle.

Lieto rahaveoauto röövimiskatse tõttu on antud kohtu alla 11 meest, kelle hulgas on ka eelpoolmainitud kuriteoga seotud inimesi.Kohtuprotsess Turus Saramäki vanglas algas kahtlustatavate üle septembri keskel.

Süüdistajad nõuavad Turus Soome Panga rahaveoauto röövimise ja Lieto röövimiskatses osalenutele karme ja pikki karistusi.

Kahele kohtualusele nõutakse 11-aastast ja kahele 10-aastast vangistust. Ülejäänud üheksale nõuavad prokurörid 2,5 aastast kuni 9 aasta pikkuseid karistusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles