Taliban tõrjus Karzai pakkumise

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talibani endised võitlejad poseerimas relvadega tseremoonial, kus nad loovutasid need rahu märgiks keskvalitsusele.
Talibani endised võitlejad poseerimas relvadega tseremoonial, kus nad loovutasid need rahu märgiks keskvalitsusele. Foto: AP / Scanpix

Afganistani mässuliste esindaja lükkas tagasi president Hamid Karzai pakkumise võimaldada Talibani juhtfiguuridel keskvõimuga turvaliselt rahukõnelusi pidada.

 

Karzai teatas eile pärast naasmist Suurbritanniast, et ta garanteerib isegi Talibani tähtsaima liidri mulla Mohammad Omari turvalisuse, kui too on valmis läbi rääkima, vahendas Reuters.

Mässulised on seevastu juba varem seadnud läbirääkimiste peatingimuseks võõrvägede lahkumise riigist ning sellest pole ka praegu loobutud.

«Me ei ole valmis läbirääkimisteks nii kaua, kui võõrokupandid jäävad Afganistani,» kinnitas taliibide asejuht mulla Brother vastuseks presidendile. «Me tunneme end Afganistanis ka praegu turvaliselt ega vaja julgeoleku pakkumist Hamid Karzailt.»

Afganistani valitsus on lubanud läbirääkimisi kõigile jõududele, kes tunnistavad riigi praegust põhiseadust, lootes nii meelitada vastasleerist ära mõõdukamaid mässulisi, kuid võõrvägede lahkumise nõuet peetakse Kabulis vastuvõetamatuks.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles