Tuukrid on vaadanud läbi kuni 95 protsenti Bulgaria vrakist

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaasani sadama juurde on inimesed toonud Volga jõel juhtunud laevaõnnetuse ohvrite mälestuseks lilli ja mänguasju.
Kaasani sadama juurde on inimesed toonud Volga jõel juhtunud laevaõnnetuse ohvrite mälestuseks lilli ja mänguasju. Foto: SCANPIX

Venemaa eriolukordade ministeeriumi tuukrid on vaadanud läbi 90-95 protsenti Volga jõe põhjas lebavast mootorlaevast Bulgaria.

Riikliku tuletõrjeameti infoosakonna ülem Tatarstanis Marat Rahmatullin ütles täna hommikul Interfaxile, et surnukehade ülestoomise operatsioon on veidi jäänud venima ja seda ilmastikuolude tõttu.

Ka on tekkinud mõningaid tehnilisi probleeme, sest Bulgaria lebab külje peal ja seega pole võimalik kõikidesse ruumidesse pääseda, mistõttu tuleb keresse enne auk lõigata, selgitas Rahmatullin.

Eriolukordade ministeeriumi hommikuste andmete järgi on vrakist toodud välja 99 surnukeha ja seega on katastroofi ametlik hukkunute arv kerkinud 100ni.

Eriolukordade ministeeriumi andmetel osalevad ohvrite otsingutes enam kui tuhat inimest, seal hulgas kakssada tuukrit. Õnnetuspaigal on enam kui 130 ühikut erinevat tehnikat.

Mootorlaev Bulgaria uppus 20. juulil Tatarstanis Volga jõel Kuibõševi veehoidlas. Laeva pardal oli 208 (mõningatel andmetel 209) inimest. Eluga pääses 79 inimest.

Katastroofi võimalikeks põhjusteks oli suur ülekaal ja tehniline mittekorrasolek.
Tatarstani kohtumeditsiini eksperdid on täna hommikuse seisuga identifitseerinud 90 hukkunut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles