Kašmiiris varises kokku uus jõesild

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

India põhjaosa mägises regioonis hukkus kardetavasti rohkem kui paarkümmend inimest, kui seal varises kokku kiire vooluga jõe kohale ehitatud uus sild, mis ei pidanud vastu koormusproovile.

Kašmiiri regiooni suvepealinnast Srinagarist saja kilomeetri kaugusel läänes, Uri piirkonnas asuvasse õnnetuspaika kiirustanud vabatahtlikud jõudsid jäisest veest välja tõmmata neli-viis surnukeha, ent teadmata kadunuid on mitu korda rohkem, vahendas AFP.

Reutersi andmetel tekkis silla konstruktsiooni pragu pühapäeva hommikul, kui koormusprooviks kasutatud raskusi selle pealt juba ära viidi. Liiklust aga ohust hoolimata ei peatatud ning natuke hiljem variseski sild kokku.

Suurem osa kadunutest olid teetöölised ja kohalikud elanikud, kes jäid ilmselt kas rusude alla või uppusid. Uri linna politseiametniku sõnul segab päästetöid Himaalaja mägedes tugev vihma- ja lumesadu.

India ja Pakistani kontrolljoone lähedal Jhelumi jõele ehitatud sild pidi ametlikult avatama veel sellel kuul.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles