Bulgaria ülestõstmine Volga jõe põhjast lükkub 19. juulile

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene transpordiminister Igor Levitin (paremal), presidendi nõunik Aleksandr  Abramov (paremalt kolmas) ja Tatarstani liider Rustam Minnihanov (paremalt neljas) eile õnnetuspaigal Volga jõel.
Vene transpordiminister Igor Levitin (paremal), presidendi nõunik Aleksandr Abramov (paremalt kolmas) ja Tatarstani liider Rustam Minnihanov (paremalt neljas) eile õnnetuspaigal Volga jõel. Foto: SCANPIX

Tatarstanis Volga jõel pühapäeval uppunud mootorlaeva Bulgaria ülestõstmine lükkub plaanistust edasi ja algab 19. juulil.

Eriolukordade minister Sergei Šoigu rääkis eile, et operatsioon algab 16 juuli õhtul.

Päästegrupi allikas rääkis täna Interfaxile, et kuna vajalik tehnika ei ole kõik õnnetuspaigale jõudnud, siis lükkus ettevõtmise algus uue nädala teisipäevale.

Allika sõnul oodatakse ujuvkraanat, mis on teel Volgogradist õnnetuspaika. «Praegu töötatakse välja ülestõstmise lõplike detaile. Kõik, kes on selle operatsiooniga seotud, võtavad läbi absoluutselt kõik nüansid ja raskused, mis võivad laeva ülestõstmisel ette tulla,» lisas ta.

Plaanitav ettevõtmine on allika sõnul keeruline juba seetõttu, kuna küljel lebav laev on kohas, kus vool on kiire ja põhi ülimalt mudane.

Eriolukordade ministeeriumi andmetel oli õnnetuse ajal laevas 208 inimest, neist 79 pääses eluga. Viimastel andmetel on veest toodud välja 100 surnukeha ja seega on teadmata kadunuid 29, rääkis RIA Novostile eriolukordade ministeeriumi Volga föderaalringkonna ülem Igor Panšin.

«Kadunute seas on seitse naist, 14 last ja 19 meest,» lisas ta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles