Obama ja McCain lubasid koostööd

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

USA uueks presidendiks valitud demokraat Barack Obama kohtus eile esimest korda pärast valimisi oma vabariiklasest pearivaali John McCainiga.

Chicagos toimunud vestluse eel ja järel kinnitasid mõlemad poliitikud, et nad teevad omavahel koostööd, viimaks Ühendriikides läbi uut reformide ajastut ja kasvatamaks rahva usaldust valitsuse vastu, vahendasid Reuters ja BBC News.

Kriitilisematest valdkondadest, kus suurparteid peaksid oma erimeelsused ületama, nimetati kohtumise järel tehtud avalduses eeskätt USA majandust tabanud finantskriisi, aga ka uue energeetika loomist ja riigi julgeoleku tagamist.

McCain ütles, et ta «mõistagi» kavatseb Obama administratsiooni aidata. Samas ei vihjanud kumbki sellele, et talle võiks leiduda mõni muu koht riigivalitsemise juures peale senati, kuhu eakas sõjaveteran kuulub edasi ka pärast valimisi.

Obama kabinetis talle ilmselt tooli ei pakuta, küll soovib aga uus president vaatlejate hinnangul oma senise konkurendiga koos töötades ületada suurparteide vahelist lõhet, milleks annab lootust ka McCaini varasem tegevus näiteks võitluses kliimamuutustega.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles