«Gangnam Style» põhjustas korea keele populaarsuse plahvatusliku kasvu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna-Korea muusiku Psy laul «Gangnam Style» avaldati 2012. aasta juulis ja kogus populaarsust üle kogu maailma.
Lõuna-Korea muusiku Psy laul «Gangnam Style» avaldati 2012. aasta juulis ja kogus populaarsust üle kogu maailma. Foto: Jason DeCrow / AP / Scanpix

Korea keele populaarses on tänu Lõuna-Korea popstaaridele teinud järsu tõusu, vahendab BBC.

Soov mõista selliste poplaulude nagu «Gangnam Style» sõnu, on kaasa toonud korea keele õppimise populaarsuse kasvu paljudes riikides, muu hulgas Ameerika Ühendriikides, Kanadas, Tais ja Malaisias.

Uuringu kohaselt on Ameerika Ühendriikides korea keele õppimine ülikoolides perioodil 2013 kuni 2016 tõusnud 14 protsendi võrra, kuigi üldine keeleõppe tundidesse registreerumine on olnud languses.

Viimane statistika näitab, et käesoleval hetkel õpib Ühendriikides korea keelt 14 000 üliõpilast. Kahe aastakümne eest oli see number 163.

Keeleõppe portaal Duolingo alustas korea keele kursusega suure nõudluse tõttu eelmisel aastal ja kurus on meelitanud keelt õppima ligi 200 000 õpilast.

Huvi korea keele õppimise vastu on kasvanud ka Toronto ülikoolis. Kümne aasta eest õppis korea keelt 30 tudengit, ent nüüd 150 ja ootejärjekord on pikk.

Põhjuseks tuuakse Korea popkultuuri üha kasvav menu, mis omakorda on levinud tänu internetile.

Lõuna-Korea valitsus kasutab olukorda ära ja aitab luua 130 keeleinstituuti 50 riigis. «Sellised keelekeskused võivad meelitada ligi inimesi, kes on esialgu Koreast huvitatud tänu popkultuurile, aga keskustes saab neile tutvustada ka Korea poliitikat, kaubandust, ajalugu ja muud,» arvab Korea Majandusliku Instituudi USA mõttekoja liige Jenna Gibson.

Korea popkultuuri austajad peaksid aga arvestama sellega, et korea keele õppimine ei ole sugugi kerge. 

Populaarset muusikavideot «Gangnam Style» on videoportaalis YouTube vaadatud üle 3 miljardi korra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles