Tšehhi politsei tõrjus marurahvuslasi

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tšehhi politsei pidas eile riigi loodeosas asuvas Litvínovi linnas ägedat võitlust marurahvuslastega, kes üritasid tungida kohalike mustlaste linnaossa.

Rahutused puhkesid rahvuspüha tähistanud paremäärmusliku töölispartei marsil, millel osales umbes pool tuhat inimest, vahendas BBC News.

Politsei pressiesindaja sõnul puhkes suurem märul siis, kui demonstrante sunniti minema tagasi plaanitud trassile, mille peale hakati rahva seast loopima süütepudeleid. Telekaadrites võis näha maas lebamas vähemalt üht verist politseinikku ning üht süüdatud politseiautot.

Meeleavalduse kontrolli all hoidmiseks mobiliseeriti koguni tuhatkond korravalvurit, nende seas märuli- ja ratsapolitseinikud, ning lisaks kumminuiadele kasutati maske kandnud huligaanitsejate taltsutamiseks ka suitsupomme ja pisargaasi.

Kinnitatud andmetel sai vigastada seitse meeleavaldajat ja seitse politseinikku, samas kui üle tosina inimese arreteeriti.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles