Iisrael jätkab tegutsemist Süürias kuni Iraani lahkumiseni

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: EPA / Scanpix

Iisrael võtab endale täie tegutsemisvabaduse Süürias, kuni Iraan seal jätkuvalt kohal on, ütles täna Iisraeli suursaadik Venemaal Gary Koren.

«Mis puudutab Iraani, siis Teherani režiim ei varja oma eesmärki hävitada Iisrael ükskõik mis vahenditega. Kuni Iraani kohalolu Süürias jätkub, võtab Iisrael endale täie tegutsemisvabaduse selles riigis (Süürias),» ütles Koren usutluses uudisteagentuurile Interfax.

«Rääkides Iraani kohalolust Süürias, siis me ei muretse ainult, ütleme nii, Iraani sõjaväeüksuste kohalolu pärast territooriumil. Lisaks sellele vinnavad iraanlased sinna erinevat sõjatehnikat. Seega, isegi kui mitte ükski iraanlane ega Hizbollah' võitleja jääb Edela-Süüriasse, peaks meeles pidama, et Iraanil on raketitehnika Süüria territooriumil, mis on võimeline katma tervet Iisraeli territooriumi isegi Süüria põhjaosast,» ütles diplomaat.

«Need raketid ei ole ilmselgelt suunatud ISIL-i (äärmusrühmituse Islamiriik) vastu võitlemiseks ja kujutavad meile väga tõsist ohtu,» sõnas suursaadik.

«Iisraeli liidrid on korduvalt öelnud, et meid ei huvita mitte mingil kujul osalemine Süüria sõjas, meil ei ole mingit kavatsust sekkuda selle riigi konflikti,» ütles Koran.

«Kuid samal ajal pole me nõus taluma Iraani sõjalist kohalolu ja (Iraani) kontrollitud üksuste kohalolu Süüria territooriumil, ammugi mitte meie piiri lähistel Golani kõrgustiku piirkonnas,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles