Iisraeli sõdurid tungisid Gazasse

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Iisraeli armee alustas pealtnägijate sõnul täna sissetungi suletud Gaza sektorisse ning asus selle lõunapoolses osas lahingusse relvarühmituste võitlejatega.


BBC Newsi andmetel liikusid sõjaväelastega üle kontrolljoone ka buldooserid, mis hakkasid hävitama põllumaad Rafahi linnast ida pool. Esialgu hukkunute või haavatute kohta teateid ei ole.

Iisraeli armee kirjeldas sissetungi kui «rutiinset operatsiooni, et avastada lõhkeseadeldisi piiritara juures». Lisaks teatati, et sõdurite pihta tulistati kahel korral miinipildujast, ent keegi kannatada ei saanud.

Kaitseametnikud teatasid samal ajal ka uue täieliku blokaadi kehtestamisest islamistliku Hamasi kontrolli all olevale tsoonile, tuues põhjuseks jätkuvald raketirünnakud sealt juudialade pihta.

Esmaspäeval lubati piiri ületada 33 veokil humanitaarabiga, kuid ÜRO andmetel saavad varud taas otsa juba loetud päevadega.

Iisrael ja palestiinlaste Hamas nõustusid juulis sõlmima relvarahu, kuid see on hakanud taas mõranema novembri algusest. Kahe viimase nädala jooksul on pisemates piirikokkupõrgetes Gaza ümber hukkunud juba üle tosina palestiinlase.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles