Tuukrid panid Bulgaria vraki läbiotsimisele punkti

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene peaminister Vladimir Putin käis eile Kaasanis, pannes punased roosid ohvrite mälestuseks toodud mänguasjade, küünalde ja lillede juurde sadamas.
Vene peaminister Vladimir Putin käis eile Kaasanis, pannes punased roosid ohvrite mälestuseks toodud mänguasjade, küünalde ja lillede juurde sadamas. Foto: SCANPIX

Tuukrid lõpetasid Volga jõel pühapäeval uppunud mootorlaeva Bulgaria ülevaatuse ja nii on kõik ruumid läbi otsitud.

Vene eriolukordade ministeeriumi esindaja teatas Interfaxile, et nüüd hakkab laevaga tegelema peatöövõtja Podvodretšstroi, mille ülesandeks on Bulgaria ülestõstmine.

Tuukrid jätkavad töödega õnnetuspaiga juures. Ka on kohal Tatarstani päästeametnikud, kes koos vabatahtlikega kavatsevad vaadata üle läheduses olevaid saari.

Eriolukordade ministeeriumi Tatarstani osakonna koduleheküljel oleva teate järgi oli täna kella 06 seisuga toodud jõest välja 113 surnukeha.

Üldse oli laeva pardal oletatavasti 208 inimest, kellest 79 pääses eluga. Teadmata kadunuid on viimase seisuga 16.

Esialgsete oletuste järgi põhjustas ohvriterohke katastroofi laeva tehniliselt kehv seisund. Seetõttu on võetud vahi alla laeva rentinud firma AgroRetšTuri peadirektor Svetlana Injakina ja Vene jõelaevaregistri Kama filiaali vanemekspert Jakov Ivašov.

Vene eriolukordade minister Sergei Šoigu on varem öelnud, et laeva ülestõstmine algab homme õhtul. Kohaliku meedia andmetel lükkub see 19. juulile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles