Ligi: Eesti pankade tulemusega stressitestis võib rahule jääda

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jürgen Ligi.
Jürgen Ligi. Foto: Peeter Langovits

Rahandusminister Jürgen Ligi väljendas heameelt selle üle, et Eestis tegutsevad pangad läbisid edukalt Euroopa Liidu pangandussektori tugevusanalüüsi.

«Eesti tulemustega võib igati rahule jääda, ükski pank stressitestis ei põrunud, test hõlmas ligi 98 protsenti Eesti pangandusturust ning seega võib öelda, et meie krediidikeskkond on tugev ja usaldusväärne,» ütles Ligi rahandusministeeriumi pressiesindaja teatel.

«Ehkki mõõdeti pankade vastupanuvõimet tegelikust märksa halvemates olukordades, on testiga saadud kinnitus meie pankade heale kapitaliseeritusele majanduse jaoks väga hea uudis. Sarnaselt muule erasektorile ja riigi rahandusele reageerisid ka pangad seega kriisile tõhusalt ja õppisid möödalaskmistest,» rõhutas Ligi.

«Kui vaatame Euroopa Liitu tervikuna, siis tugevusanalüüsi tulemuste avaldamine lisab praeguses majandusolukorras vajalikku selgust ja suurendab seeläbi finantssüsteemi usaldusväärsust. Samavõrra tähtis on ka liikmesriikide valmisolek tagada panganduse stabiilsus ning valmisolek vastavate sammude astumiseks,» sõnas Eesti rahandusminister Jürgen Ligi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles