Rouhani: USA on Iraanile sanktsioonide kehtestamises aina isoleeritum (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hassan Rouhani.
Hassan Rouhani. Foto: Danish Siddiqui / REUTERS/Scanpix

Iraanile sanktsioonide kehtestamises on USA aina rohkem üksinda, ütles Iraani president Hassan Rouhani laupäeval.

«Iraani Islamivabariigi valitud rada on visadus, vastupanu,» ütles Rouhani telepöördumises. «Iga kord, kui meil õnnestus luhata vandenõud, tegutsesid rahvas ja valitsus külg külje kõrval,» ütles president.

«USA on üha rohkem ja rohkem sanktsioonide asjus isoleeritud,» sõnas Rouhani. "USA ebaseaduslikku loogikat ei toeta mitte ükski rahvusvaheline organisatsioon," lisas ta.

Oma liitlaste vastuseisust hoolimata lahkus USA mais leppest, millega piirati Teherani tuumaprogrammi vastutasuks Iraanile kehtestatud majandussanktsioonide leevendamise eest.

Kui USA oli leppest lahkunud, taaskehtestas ta Iraanile leppe alusel peatatud sanktsioonid. Lisaks ärgitas Washington teisi sama tegema, kuid tuumaleppe teised riigid üritavad lepet koos hoida ja pole sanktsioone taaskehtestanud.

USA otsustas seepeale sundida firmasid valima, kas nad tahavad teha äri USA-ga või Iraaniga. USA hoiatas, et Iraanis tegutsevad firmad ei saa USA-s tegutseda.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles