Politkovskaja protsess kuulutati ikkagi kinniseks

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuntud vene ajakirjaniku Anna Politkovskaja mõrvale kaasa aitamises süüdistatavad (trellide taga vasakult) Pavel Rjaguzov, Sergei Hadžikurbanov, vennad Ibragim ja Džabrail Mahmudov oma advokaatide selja taga kohut ootamas.
Tuntud vene ajakirjaniku Anna Politkovskaja mõrvale kaasa aitamises süüdistatavad (trellide taga vasakult) Pavel Rjaguzov, Sergei Hadžikurbanov, vennad Ibragim ja Džabrail Mahmudov oma advokaatide selja taga kohut ootamas. Foto: AP / Scanpix

Moskva ringkonna sõjaväekohtus täna jätkunud protsess tuntud ajakirjaniku Anna Politkovskaja mõrva väidetavate kaasosaliste üle viidi suletud uste taha, ehkki alles paari päeva eest lubas kohtunik seda avalikult pidada.

Interfaxi korrespondendi teatel võeti uus otsus vastu motiveerituna sellest, et kohtu kaasistujate kolleegium keeldus saali ilmumast pressi juuresolekul.

Politkovskaja tööandjaks olnud ajalehe Novaja Gazeta peatoimetaja Dmitri Muratov nimetas seda häbiväärseks. «Kõik läks, nagu eeldati – kui ühtmoodi ei saa, siis saab teisiti,» leidis ta.

«Esimesele istungile tuli inimõiguste volinik Vene Föderatsioonis, siis kardeti seda teha, aga nüüd leiti viis salastada agentide tegevus, keda kohtab Politkovskaja mõrva asjas igal sammul.»

Muratov lisas samas, et tema ajaleht kavatseb oma lehtedel selle protsessi kõigest hoolimata teha avalikuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles