Pankade stressitest ei aidanud eurot tugevdada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurod.
Eurod. Foto: SCANPIX

Reedel avaldatud 91 Euroopa suurema panga stressitest ei suurendanud valuutaturu usaldust eurotsooni majanduse suhtes ega aidanud eurol tugevneda, vaid see hoopis langes Šveitsi frangi, USA dollari ja Jaapani jeeni suhtes, kirjutab Bloomberg News.

Valuutaturg usub üha vähem, et eurotsoon suudab oma võlaprobleemid lahendada. Neljapäeval tuleb Brüsselis EL-i erakorraline tippkohtumine, kus EL-i liidrid otsivad uut lahendust võlakriisile.

«Turud suhtuvad kriisikohtumisse skeptiliselt, seetõttu prognoositakse euro languse jätkumist sel nädalal» ütles Austraalia panga strateeg Imre Speizer.

Esmaspäeva hommikul võrdus euro 1,4044 dollariga. Reedel oli kurss olnud 1,4152. Jeeni suhtes langes euro kurss 112 jeenilt 111 jeenile.

Kõige selle taustal võivad Põhjala pangad stressitesti tulemusega rahul olla. Selles osalenud pangad – OP-Pohjola, Nordea, Sampo, Danske Bank, SEB, Swedbank, Handelsbanken – läbisid stressitesti kindlalt ja nende kapitaliseis hinnati heaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles