Obama valib justiitsministriks mustanahalise

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

USA uueks presidendiks valitud Barack Obama määrab meedia andmetel oma administratsiooni justiitsministriks korruptsioonivastase võitluse veterani Eric Holderi, kes oleks esimene mustanahaline selles ametis.

 

Obama meeskonnast pole neid teateid kommenteeritud, kuid väidetavalt tegi tulevane president Clintoni administratsioonis asejustiitsministrina töötanud Holderile pakkumise ja viimane võttis selle vastu, vahendas AFP.

Esimesena avalikustas tulevase kabineti esimese arvatava liikme nime nädalakiri Newsweek, mille toimetuse hinnangul oli 57-aastase kogenud juristi pääsemine kabinetti üsna selge algusest peale. Reutersile kinnitas seda infot ka üks anonüümseks jäänud tähtsam demokraat.

Senati heakskiidu korral saab Holderist esimene mustanahaline justiitsministeeriumi juht USA ajaloos. Enne ametlikku teadet korraldatakse kandidaadile veel formaalne hindamine ning ilmselt kavatseb Obama eelnevalt avalikustada ka oma valikud rahandusministri ja riigisekretäri kohale.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles