Rumeenia: 60 varastatud lõhkepead pole ohtlikud

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rumeenia politseinik lõhkepäid ja muud sõjatööstuskraami vedanud rongi valvamas.
Rumeenia politseinik lõhkepäid ja muud sõjatööstuskraami vedanud rongi valvamas. Foto: SCANPIX

Avalikkusel pole vaja karta pärast seda, kui Rumeenias varastati Bulgaariasse teel olnud rongilt üle 60 lõhkepea, kinnitavad Bukaresti võimud.


Rumeenia ametnike sõnul pole rahval vaja peljata, sest lõhkepead ei sisaldanud veel lõhkeainet. Uurijad oletavad, et vargad himustasid oma saaki selleks, et viia see metalli kokkuostu.

Lõhkepead kadusid laupäeval sõjalist varustust vedavalt rongilt. Rumeenia meedia kohaselt avastati vargus siis, kui rong peatus Lõuna-Rumeenias Giurgius ning selgus, et ühe vaguni uks on lahti murtud ja sealt seest minema viidud neli kasti, millest igaühes oli 16 lõhkepead.

Samas on jätkuvalt selgusetu, kuidas vargad vagunile ligi pääsesid, kui seda valvas rohkelt politsei eriüksuslasi.

Bulgaaria majandusministeeriumi teatel olid need lõhkepead mõeldud Grad-rakettidele. Sofiast tehtud avalduse kohaselt oli rong teel ühte Bulgaaria suurematest sõjatehastest Sopotis, kus need lõhkepead läinuks edasisele töötlusele.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles