Somaalia piraadid kaaperdasid India ookeanis tankeri

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Antud pildil on Somaalia rannavalve, mitte piraadid.
Antud pildil on Somaalia rannavalve, mitte piraadid. Foto: SCANPIX

Piraadid kaaperdasid India ookeanis Araabia Ühendemiraatidest Somaaliasse Berberasse teel olnud tankeri MV Jubba XX ning tundub, et nad sõidavad nüüd kaaperdatud laeval Somaalia poole, vahendab CNN ELi piraatlusvastase missiooni EUFOR Atalanta teadet.


MV Jubba XX kaaperdati 16. juulil. Järgmise päeva õhtul nägi EUFOR Atalanta patrull-lennuk sama alust sõitmas Põhja-Somaalia poole. ELi piraaditõrjemissiooni esindajate teatel on tankeril vaatlusandmete kohaselt üheksa piraati ja 16 meeskonnaliiget.

EUFOR Atalanta esindajad märkisid ära ka selle, et laeva teekonda ei registreeritud enne sadamast väljumist India ookani piraadirohketel vetel liikuvaid aluseid valvavas merejulgeolekukeskuses.

Tänavu esimese kuue kuu jooksul on piraadid kaubalaevu rünnanud 163 korral ehk 63 protsenti sagedamini kui mullu samal ajal. Kaaperdamine õnnestus neist 21 korral. 30. juuni seisuga on piraatide käes 20 laeva ja 420 meeskonnaliiget.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles