Valgevene võimud keelustavad muusikat

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üksik tütarlaps, kes täna Minskis rahumeelselt plakatiga meelt avaldas. Teda pildistanud AP fotograafi teatel vahistasid erariides miilitsad protestija nobedalt.
Üksik tütarlaps, kes täna Minskis rahumeelselt plakatiga meelt avaldas. Teda pildistanud AP fotograafi teatel vahistasid erariides miilitsad protestija nobedalt. Foto: SCANPIX

Raadio Vaba Euroopa Valgevene allikate kohaselt on Minski valitsus keelanud hiljutiste Aleksandr Lukašenka vastaste protestide valguses raadiojaamadel mängida mitmeid hitte, millel on dissidentlik alltoon.
 


Viimaste nädalate jooksul on Valgevene raadioeetritest kadunud mitmeid tuntud laule ning mõned raadijaamade töötajad tunnistavad, et on saanud ametnikelt kõnesid, kus öeldakse, et teatud palasid ei või enam mängida.

Keelatud artistide seas on näiteks Viktor Tsoi, Juri Sevtšuk ja Andrei Makarevitš ning Valgevene enda punkrokkbänd Ljapis Trubetskoi.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles