Venemaa elanikud toetavad presidendi ametiaja pikendamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa Föderatsiooni president Dmitri Medvedev (paremal) ja riigi valitsusjuht Vladimir Putin (vasakul).
Venemaa Föderatsiooni president Dmitri Medvedev (paremal) ja riigi valitsusjuht Vladimir Putin (vasakul). Foto: AP / Scanpix

Venemaalased suhtuvad soosivamalt presidendi kui parlamendi volituste pikendamisse, näitasid sõltumatu arvamusuurija Levada-keskuse korraldatud gallupi tulemused, mis avalikustati kolmapäeval.


Täpselt pooled Venemaa elanikud toetavad presidendi ametiaja pikendamist seniselt neljalt aastalt kuueni, seda vastustab veerand (26 protsenti) vastanuist. Veel 14 protsenti ei osanud küsimusele vastata, vahendas Interfax.


Riigiduuma volituste pikendamist neljalt viie aastani toetab 41 protsenti, vastaseid on 42 protsenti. Veel 18 protsenti ei osanud küsimusele vastata.

Gallupi käigus uuriti inimeste arvamust ka kuberneride valitavuse taastamise küsimuses. Seda pooldas 52 protsenti vastanuist, senise korra püsimist pooldas iga viies (20 protsenti). 18 protsenti ei osanud vastata.

Levada keskus korraldas küsitluse 9.-13. novembrini 46 Venemaa regioonis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles