Afganistanis on sel aastal hukkunud rekordarv tsiviilisikuid (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Käesoleva aasta kuue kuuga on Afganistanis hukkunud suurim arv tsiviilelanikke.
Käesoleva aasta kuue kuuga on Afganistanis hukkunud suurim arv tsiviilelanikke. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA / CHINE NOUVELLE/SIPA /Scanpix

Käesoleva aasta kuue kuuga on Afganistanis hukkunud suurim arv tsiviilelanikke, näitavad ÜRO andmed.

2018. aasta esimene pool on kaasa toonud 1692 tsiviilisiku surma, mis on protsendi võrra rohkem, kui eelmisel aastal samal ajal ja kõige suurem arv alates sellest, kui ÜRO alustas oma Abimissiooni Afganistanis (UNAMA) 2009. aastal.

Esimesel poolaastal on viga saanud 3430 inimest, see number on eelmise aastaga võrreldes viie protsendi võrra langenud.

Hukkunute arv on kõrge hoolimata ootamatult sõlmitud relvarahust Afganistani jõudude ja Talibani vahel eelmisel kuul Eid al-Fitri pühade ajaks. Paraku ei nõustunud Taliban relvarahu pikendamisega.

Hukkunute arvu suurenemise üheks põhjuseks on Islamiriigi rünnakud piirkonnas. Afganistani ida provintsis Nangarhāris korraldati kaks enesetapurünnakut, milles hukkus kümneid inimesi.

Kui hukkunute arv püsib aasta teises pooles samal tasemel, hukkub 2018. aastal Afganistanis kokku rohkem inimesi, kui möödunud aastal.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles