Läti president lõpetab vastsündinutele tervituste saatmise

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Selle kuu alguses Läti presidendiks tõusnud Andris Bērziņš lõpetab tava, millele tema eelkäija Valdis Zatlers pani alguse möödunud kuul ehk ei saada lapse sünni puhul enam peredele tervitusi, kirjutab uudistevõrk LETA.


President usub, et iga lapse sünd on tema perele niikuinii oluline, sõltumata sellest, kas president saadab õnnitluse või mitte, selgitas otsust Bērziņši pressiesindaja Līga Krapāne.

Pressiesindaja märkis, et Bērziņši arvates on praegu kõige tähtsam rajada poliitika, mis parandaks Läti demograafilist olukorda, sest see on üks peamisi tingimusi Läti edasiseks eksistentsiks ja arenguks.

LETA lisab, et Zatlersi juunis algatatud ideega edasiminek nõudnuks lõppkokkuvõttes tuhandeid latte.

Lisaks teatas Bērziņš täna, et ei koli elama presidendiresidentsi Jurmalas, sest tal on endal olemas korter Riias ja maja maal. Krapāne sõnul ei vaja riigipea kolmandat elukohta, eriti kui see asub Riiast väljas ja sinna liikumine võtab aega.

See, mida presidendi poolt kasutamata jääva residentsiga peale hakatakse, selgub peagi, lisas pressiesindaja.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles