Obama kabinet täieneb

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

USA järgmiseks presidendiks valitud Barack Obama uus administratsioon on meedia andmetel täienemas oluliste liikmetega ning Valge Maja nõunike sekka tõuseb oodatult ka tema kampaania tähtsaim strateeg David Axelrod.

 

Axelrod on juba kauaaegne demokraatide poliitiline konsultant ning teda peetakse üheks olulisemaks tegelaseks Obama edu taga, vahendas Reuters . Valge Maja peakonsultandiks saab aga ilmselt president Clintoni endine konsultant Greg Craig, personalisekretäriks Lisa Browni ning kabineti sekretäriks Chris Lu, kinnitasid erinevad suured uudistekanalid. Valge Maja personaliülemaks on juba varem määratud Rahm Emanuel.

CNNi andmetel räägivad demokraatide allikad samal ajal, et Obama administratsiooni sisejulgeoleku ministriks on tõusmas Arizona kuberner Janet Napolitano, kellel seivat ees veel vaid erakonnasisene hindamine.

Samal ajal pakutakse uueks kaubandusministriks miljardärist Chicago ärinaist Penny Pritzkerit, kes võtvat allikate kinnitusel ameti partei heakskiidu korral vastu. Valimiste eel juhtis ta kõiki rekordeid murdnud raha kogumist mustanahalise kandidaadi kampaaniale.

USA vabariiklased on asunud samal ajal juba Obamat süüdistama selelst, et hoolimata oma lubadustest korraldada suuri muutusi võimukoridorides, valib ta oma meeskonda järjest prominentseid demokraate, kes on tegutsenud Washingtonis juba pikemat aega ning olid seotud kaClintoni administratsiooniga.

Meedia teatas eile ka sellest, et uueks tervishoiuministriks saab järgmises administratsioonis endine Lõuna-Dakota senaator Tom Daschle, kes juhtis kahel korral ka demokraatide enamust ülemkojas.

Kolme allika kinnitusel on temagi mõista andnud, et tahab tööd kabinetis vastu võtta, samas liiguvad ka jutud, et mõjukas demokraat soovib tõusta ka Valge Maja tervishoiupoliitika juhiks, kes raporteeriks otse presidendile ning kirjutaks ise valmis selles vallas plaanitavad reformid, mis esitatakse järgmisel aastal Kongressile.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles