Tai protestijaid granaat ei hirmutanud

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Bangkokis juba kolm kuud peaministri residentsi ees ennastsalgamatult meelt avaldavaid opositsiooni aktiviste ei häirinud ka tänane granaadirünnak, milles

 

hukkus üks ja sai viga paarkümmend inimest.

 

Protestijaid on varemgi rünnatud, kuid seni tõsiseim toimus täna varahommikul, kui umbes kella poole nelja ajal pillas keegi läbi varikatuse telgis magavate inimeste sekka lõhkekeha, mis oli ilmselt M-79 granaat, vahendas Reuters.

Hukkus üks ja vigastada sai ligi veerandsada inimest, ent peagi jätkati protestitsoonis tavapäraseid kihutuskõnesid ning paarisajale visamale meeleavaldajale tuli toetajaid juurde. Platsile sisenemiseks pidid inimesed aga oma kottide sisu valvuritele näitama.

Demokraatliku Rahvaalliansi aktivistid nõuavad juba pikemat aega peaminister Somchai Wongsawati tagasiastumist, sest ta juhtivat endise kliki kontrolli all olevat nukuvalitsust.

Somchai on paari aasta eest sõjaväelise riigipöördega kukutatud pikaaegse peaministri Thaksin Shinawatra väimees. Opositsiooni toetamine on rahva seas siiski viimasel ajal vähenenud, kuid paljud näevad liikumises siiski viimast takistust Thanksini väidetavale vandenõule.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles