Hiina astus Parkinsoni tõve ravile sammu lähemale

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiina arst
Hiina arst Foto: SCANPIX

Uue uuringu kohaselt võib Hiina ravim aidata tulemuslikult leevendada teatud Parkinsoni tõve sümptomeid ning vähendada kasutatavate rohtude kõrvalmõjusid, vahendab AFP.

Hong Kongi ülikooli teadlaste sõnul puudub küll Parkinsoni tõvele hetkel ravim, kuid viimane uuring näitas, et Hiina medikament aitab haigust ravida.

Tegemist on traditsioonilise Hiina ravimtaimega Gouteng, mis soodustab patsientidel suhtlemist ning muudab nad depressioonile ja unehäiretele vähem vastuvõtlikuks.

Parkinsoni tõbe ravitakse praegu levodopa nimelise rohuga, mille aju muudab dopamiiniks, et sümptomeid leevendada. See ravim võib aga kõrvalmõjuna põhjustada iiveldust ja hallutsinatsioone.

Uuringu tulemus näitas, et patsiendid kes koos levodopaga võtsid Goutengi kogesid kõrvalmõjusid vähem ning tähendasid paranenud kommunikatsioonivõimet. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles