Leedu esitas Venemaale noodi

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt tänavu talvel toimunud mälestusürituselt, millega leedulased meenutasid teletorni veresauna, kus üks Nõukogude üksuste juhte oli nüüd Austrias vabaks lastud Mihhail Golovatov.
Pilt tänavu talvel toimunud mälestusürituselt, millega leedulased meenutasid teletorni veresauna, kus üks Nõukogude üksuste juhte oli nüüd Austrias vabaks lastud Mihhail Golovatov. Foto: SCANPIX

Leedu esitas Venemaale noodi, milles avaldab muret eksitavate ja solvavate avalduste pärast sealse välisministeeriumi kodulehel, kirjutab uudistevõrk ELTA. Lisaks palutakse noodis selgitust sellele, et Venemaa võis mõjutada Austria ametivõime laskma Mihhail Golovatovit vabaks.


«Asevälisminister sai eile käsu kohtuda Vene suursaadikuga Leedus ja anda talle üle Leedu välisministeeriumi noot. Seda tehti,» vahendab ELTA välisminister Audronius Azubalise sõnu.

«See noot avaldab muret avalduste pärast Vene välisministeeriumi kodulehel, mis kujutavad reaalsust vääralt ja on solvavad,» selgitas Azubalis. «Me palume ka selgitust Venemaa võimaliku mõju kohta Austria riigiinstitutsioonidele seoses kahtlusaluse vabastamisega.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles