Austraalia kaalub Facebooki reeglite karmistamist

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Austraalia teatas täna, et kaalub suhtlusportaali Facebook puudutavate reeglite karmistamist, näiteks vanematele oma laste kontodele ligipääsu tagamist ja vanuse tõendamist leheküljega liitumisel, teatab uudistevõrk AFP.
 


Praeguse seisuga kasutab Facebooki kümme miljonit austraallast ehk ligi pooled selle riigi elanikud. Suhtlusportaali kasutaja vanuse alampiir on küll 13 aastat, kuid praegu ei saa seda kuidagi kontrollida.

Austraalia peaprokuröri Robert McClellandi sõnul on mõned vanemad kaevanud, et kasutajatelt nõutav vanusepiir on liiga madalal ning lehekülje sisu võib mõjutada nende laste tulevasi karjääriperspektiive.

McClellandi sõnul kaalutakse mitut seadusemuudatust. Näiteks Austraalia kasutajate miinimumvanuse tõstmist 18 aastale või siis seda, et vanematel on kontroll nende laste konto sisu üle.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles