Lembergs peab seimi laialisaatmist tõenäoliseks

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivars Lembergs
Aivars Lembergs Foto: SCANPIX

Ventspilsi mõjuka linnapea ja oligarhiks tituleeritud Aivars Lembergsi sõnul kavatseb ta ülehomme toimuval referendumil hääletada parlamendi laialisaatmise vastu.

Lembergs ütles telekanalile LNT antud usutluses, et ta pole rahvahääletuse eel kuulnud konkreetseid põhjendusi, miks parlament tuleks laiali saata. Siiski pidas valitsuskoalitsiooni kuuluva Roheliste ja Põllumeeste Liidu liider tõenäoliseks, et rahvas otsustab parlamendi laiali saata, vahendas lõunanaabrite uudistevõrk LETA.

«Ma vaatan peeglisse ja mõtlen, et see ei saa olla see mees, kelle pärast Dombrovskise (Läti peaminister Valdis Dombrovskis – toim.) valitsus ja vaid seitse kuud töötanud seim laiali saadetakse,» lausus Lembergs.

Kui Lembergsilt päriti, kas ta kavatseb erakorralistel valimistel kandideerida, vastas linnapea, et ta pole otsust veel langetanud.

Roheliste ja Põllumeeste Liit pole endale uut peaministrikandidaati veel valinud, kuna soovib ära oodata laupäevase rahvahääletuse tulemused.

Lembergsi sõnul on tema koduerakonnas veel teisigi tugevaid kandidaate valitsusjuhi kohale. Konkreetselt tõi ta esile transpordiminister Uldis Augulise ja põllumajandusminister Janis Duklavsi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles