Ligi: peamine probleem pole Kreeka, vaid paanika laienemine

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jürgen Ligi
Jürgen Ligi Foto: Laura Oks

Euroopa riigipead peaksid tänasel kohtumisel otsustama Kreeka teise päästepaketi üksikasjad, kuid rahandusminister Jürgen Ligi sõnul ei ole põhiprobleem Kreeka, vaid paanika laienemine, mida tuleb vältida.

Jürgen Ligi ütles, et hetkel redigeeritakse kohtumisel teksti ning üksikute sõnade üle võivad riigipead veel pikalt arutleda, vahendab ERR Uudised.

Ligi sõnul püütakse anda turgudele leevendavaid signaale ning küsimus on vaid selleks valitavate vahendite vormis. Ta tõdes, et jutt on mitme riigi abistamisest ning Itaaliat ja teisi riike puudutav paanika peaks olema maandatav.

«Põhieesmärk ongi nimelt, et see ei laieneks – Kreeka pole peamine probleem, vaid nakkus, paanika laienemine, väga suured majanduskahjud, mis saavad siis kõigile riikidele osaks, võiks isegi öelda, et üle maailma, aga Euroopas kindlasti,» lausus rahandusminister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles