Atonen ja Mihkelson jäid lennukompanii erastamise osas eri arvamustele

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonian Airi lennuk.
Estonian Airi lennuk. Foto: Toomas Huik

TV3 saates «Värske Ekspress» leidis endine minister Meelis Atonen, et rahvuslik lennukompanii Estonian Air oleks tulnud normaalse pakkumise korral juba ammu erakätesse müüa, riigikogu liige Marko Mihkelson, aga jäi arvamusele, et suurema riigiosaluse säilitamise korral oleks ettevõttel praegu lihtsam toime tulla.

Mihkelson tõi firma tänaste majandusraskuste ühe põhjusena välja ka Estonian Airi omanikeringi kuuluva Skandinaavia lennufirma SAS majandusprobleemid.

Tema sõnul on majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts püüdnud korduvalt Estonian Airi käekäigu üle välispartneritega nõu pidada, kui on sealt poolt kohanud vaid huvipuudust.

Mihkelson avaldas arvamust, et ehk poleks omal ajal tõesti tulnud rahvuslikust lennufirmast sedavõrd suurt osa ära müüa ning viitas just 52-protsendilise riigiosalusega Air Balticu jõulisele tegevusele ja edule.

Meelis Atonen jäi rahvusliku lennukompanii tulevikuväljavaadete osas siiski skeptiliseks, kuna 1,3 miljoni inimesega Eesti olevat siiski liiga pisike sihtjaam.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles