Soome eksperdid teeks roolijoodikutele alkolukud kohustuslikuks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ekspertide hinnangul pole roolijoodikute ravilesaatmine efektiivne viis selle probleemi lahendamiseks, kirjutab uudistevõrk YLE. Selle asemel soovitavad nad teha alkoholiluku kohustuslikuks kõigi purjuspäi roolist tabatud inimeste autodele.


Sundravi efektiivsuses kahtleb näiteks A-klinika arst Kaarlo Simojoki. «Ma olen juba aastaid soovinud, et palju rohkem kasutataks alkoholilukke,» rääkis ta.

Praegu kasutavad alkoholilukke pidevalt osad kutselised autojuhid. Laiematesse massidesse pole see seade läinud oma suhteliselt kõrge hinna tõttu. Asjatundjad usuvad aga, nende laiem levik oleks väga hea viis purjus juhtide teedelt eemalhoidmiseks.

«Seda lukku võiks kasutada teatud aja ning seejärel võiks hinnata, kas luku võib eemaldada või mitte,» pakkus Simojoki. Määratud ajaks võiks tema idee kohaselt luku kasutamine olla roolijoodikluselt tabatule kohustuslik ning lisaks võiks talle pakkuda ka ravi alkoholismi vastu.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles