Saksamaa jagab koormat ja võtab vastu 50 päästetud migranti (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ventimiglia linnas protestis ligi 3000 inimest migrandivoo tõrjumiseks rakendatud karmide piirangute vastu.
Ventimiglia linnas protestis ligi 3000 inimest migrandivoo tõrjumiseks rakendatud karmide piirangute vastu. Foto: MIGUEL MEDINA / AFP / Scanpix

Saksamaa nõustus täna Itaalia palvel võtma vastu 50 migranti, kes reedel Itaalia ja Malta vaidluse tõttu merele jäid.

Itaalia ja Malta teatasid mõlemad eile, et võtavad kumbki 450-st laeval viibinud migrandist vastu 50. 

Itaalia peaminister saatis Eurooa Liidu liikmesriikidele palve jagada koormat ja võtta vastu ülejäänud laeval viibijad. Palvele on seni vastanud Saksamaa, kes lubas vastu võtta 50 põgenikku. Tšehhi peaminister keeldus migrante vastu võtmast.

Itaalia peaminister tuletas teistele Euroopa Liidu liikmesriikidele meelde, et nad on andnud lubaduse aidata jagada migratsioonist tulenevat koormat. Itaalia on nõudnud Euroopa Liidult senisest suuremat toetust ning püüdnud survestada blokki meetmetele migrantide peatamiseks lähteriikides. 

Itaalia uus populistlik valitsus, mis sai võimule 1. juunil, tahab takistada põgenikke transportivate laevade maabumist Itaalia rannikul.

Itaalia ja Prantsusmaa piiril protestiti eile migrantide piiriületuse toetuseks. Umbes 3000 inimest marssisid Itaalia väikelinnast Ventimigliast neli kilomeetrit piirile Prantsusmaaga, mis on kehtestanud migrandivoo tõrjumiseks karmid piirangud.

Rongkäigu korraldanud migrantide abistamisele keskenduvad organisatsioonid teatasid, et meeleavalduse eesmärk oli mõista hukka Euroopa riikide poolt uue sisserändelaine peatamiseks hiljuti vastu võetud riiklike ja rahvusvaheliste poliitikate jõhkrus.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles