Lätlased avaldasid Austria saatkonna ees meelt

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esmaspäevane meeleavaldus Austria saatkonna ees Vilniuses.
Esmaspäevane meeleavaldus Austria saatkonna ees Vilniuses. Foto: SCANPIX

Täna kogunes umbes 20 inimest Riiga Austria saatkonna ette väljendama oma pahameelt selle suhtes, et Austria lasi vabaks 1991. aasta Vilniuse veresauna verises mahasurumises süüdistatava endise KGB ohvitseri Mihhail Golovatovi.


Meeleavaldajate käes olnud plakateil kujutati Austriat näiteks Vene presidendi Vladimir Putini koerana, võrreldi Golovatovit Serbia sõjakurjategija Ratko Mladiciga ning märgiti, et Austria põhihuviks on Vene gaas, mitte Nõukogude režiimi kuriteod, kirjeldab uudistevõrk LETA.

Läti kaitseminister Artis Pabriks, kes täidab praegu ka välisministri kohuseid, märkis, et Austria vastus kolme Balti riigi ühiskirjale oli nõrk ning ei vastanud mingilgi moel neile küsimustele.

Pabriks lisas, et on üsna ebatõenäoline, et Austria käitunuks samamoodi, kui nad oleksid Viinis kinni pidanud Ratko Mladici, Radovan Karadzici või kellegi, kes oli seotud holokaustiga. Ta lubas, et Balti riigid jätkavad jahti iseseisvusliikumise toetajate pihta tule avanutele samamoodi, nagu Iisrael jätkab jahti holokausti kurjategijatele.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles