Kohus esitas ETA sõjalisele juhile terrorismisüüdistuse

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Miguel de Garikoitz Aspiazu ehk Txeroki.
Miguel de Garikoitz Aspiazu ehk Txeroki. Foto: AFP / Scanpix

Prantsusmaa kohus esitas Baskimaa peamise sissirühmituse ETA (Baskimaa ja Vabadus) armeejuhile Miguel de Garikoitz Aspiazu Rubinale terrorismisüüdistuse.


Neljapäeva õhtul esitasid kohtunikud avalikkusele rohkem tuntud Txerokile (baski keeles tšekokee) süüdistuse kahe Hispaania politseiniku tapmises 2007. aastal Prantsusmaa edelaosas Capbretonis, vahendas AFP.

Prantsuse võimud koostöös Hispaaania julgeolekujõuduega vahistasid Aspiazu ööl vastu esmaspäeva Prantsusmaa Püreneedes asuvas Cauteretsi kuurortlinnas ja ühe tagaotsituima ETA liidri vahistamist peetakse baski mässulistele oluliseks kaotuseks. Hispaania siseministri Alfredo Perez Rubalcaba sõnul oli just Txeroki see, kes vastutas organisatsiooni poliitika ja pommirünnakute korraldamise ees, kirjutas Le Figaro

Hispaania võimud seostavad 35-aastast Txerokit aga kaks aastat tagasi Madridi lennujaamas toimunud pommiplahvatusega, milles hukkus kaks inimest.

40-aastase relvakampaania jooksul on Baski separatistide rünnakutes hukkunud rohkem kui 820 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles