Läti uued valimised toimuvad ilmselt 17. septembril

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Läti keskvalimiskomisjoni esimees Arnis Cimdars kuulutab homme välja, et 11. seimi valimised toimuvad 17. septembril. Pärast seda saavad erakonnad ajavahemikus 29. juulist 18. augustini esitada kandidaate.


Homme kogunev keskvalimiskomisjon kinnitab ka ametlikult laupäevase referendumi tulemused, millega Läti valijad otsustasid praeguse ehk järjekorras 10. seimi laiali saata. Selle poolt hääletas 94,3 protsenti valimaskäinuist ehk ühtekokku 650 518 inimest. Laialisaatmise vastu oli 5,48 protsenti valimaskäinuist ehk ühtekokku 37 829 inimest. Rikutud sedeleid oli 1476.

Eilsete teadete kohaselt võib Läti president Andris Bērziņš kutsuda lahkuva seimi esimesele suvepuhkuse järgsele istungile 4. augustil. Nimelt näeb lõunanaabrite põhiseadus ette, et isegi pärast parlamendi laialisaatmist, kutsub president selle veel kokku.

Nagu näitas täna avaldatud TNS Latvia küsitlus, usub 52 protsenti majanduslikult aktiivsetest 18-55-aastastest lätlastest, et 10. seimi laialisaatmine muudab märkimisväärselt riigi politilist olukorda. 38 protsenti aga arvab, et referendumi tulemusel pole märkimisväärset mõju riigi poliitilisele olukorrale.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles