Euroliidu sisevolinik taunib silmade sulgemist võõrviha ees

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cecilia Malmström.
Cecilia Malmström. Foto: SCANPIX

Euroopa Liidu sisevolinik Cecilia Malmström taunis esmaspäeval riigijuhte, kes on Norra tapatalgute taga aimatava ja üha laieneva võõraviha suhtes silmad kinni pigistanud.

«Paraku on täna liiga vähe riigijuhte, kes rõhutaksid avatud, demokraatliku ja salliva ühiskonna olulisust, kuhu kõik on teretulnud,» kirjutas Malmström oma blogis.

Viidates Norra veresauna korraldaja Anders Behring Breiviki 1500-leheküljelisele manifestile, lisas volinik: «See dokument on väga häiritud inimese mõttevili, kuid paraku tunneme me osa neist meeleoludest ära ka tänases Euroopas. Olen korduvalt väljendanud muret võõraviha õhutavate parteide pärast, kes on rajanud oma paraku üsna eduka retoorika negatiivsele suhtumisele islami ja teiste niinimetatud ühiskonda ähvardavate ohtude vastu.»

Malmström lisas, et talle avaldas muljet Norra peaministri Jens Stoltenbergi üleskutse kaitsta avatud ühiskonda ja mitte lasta end hirmutada vaikima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles